Протестът на "Възраждане" скара депутатите, Ицо Хазарта изригна с "шепа нещастни фашисти"

Разхлабването на мерките ще се обсъжда след преминаване на текущата вълна

13.01.2022 | 13:35 Редактор: Тодор Петров

След вчерашния протест пред парламента срещу "зеления сертификат", днес темата бе една от основните в парламента и дори скара депутатите. От "Възраждане" отрекоха техни депутати да са опитвали насилствено да отворят парадния вход на Народното събрание по време на протеста.

"Не сме буйствали, участвахме мирно в протеста. Депутатите ни искаха да стигнат най-пряко до гражданите, не разбирам защо служителите на НСО им попречиха", заяви депутатът Петър Петров.

От партията, организирала протеста, отрекоха да са призовавали към щурм и насилие.

"Полицията се държа човешки. Направих шпалир дори, за да им съдействам. Имаше провокатори, като един човек с газов пистолет беше задържан, а вторият - предаден от нас на органите на реда", каза още Петров.

На този фон управляващите остро разкритикуваха случилото се на жълтите павета. Те осъдиха насърчаването на нахлуване в парламента и определиха действията като "безразсъдна хулиганска проява".

"Не е време да се поддаваме на фалшиви новини и провокации, не е време да извършваме пропаганда, която отрича науката. Нека се обединим и да направим всичко по силите си, за да спасим най-много човешки животи. Призовавам тези, които наричат ваксината "експериментална течност", да последват примера на част от своите лидери и депутати от "Възраждане" - да се ваксинират", апелира Николай Ангов от "Продължаваме промяната".

"Ако утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа: Елате да влезете незаконно в парламента и да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лв., не е ли правилно главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъде съден и да ме вкарат в затвора. Въпросът ми е дали законът важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?!", настоя Христо Петров - Ицо Хазарта от "Продължаваме промяната".

Заместник-председателят на НС Кристиян Вигенин настоя да се потърси отговорност за безредиците.

"Хората на протеста бяха поне четири, ако не и пет пъти по-малко от заразените само вчера, така че нека всеки, като член на обществото, да поеме своята отговорност", отсече той.

От ГЕРБ бяха лаконични в коментара си. "Всеки български гражданин има право на демократична форма протест", отбеляза Костадин Ангелов.

А управляващите и днес потвърдиха, че разхлабването на мерките ще се обсъжда след преминаване на текущата вълна на пандемията. 

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години