"Зелените сертификати" остават, "Възраждане" готви още по-мащабни протести

"Част от обществото категорично отказва да се ваксинира", каза Цончо Ганев

12.01.2022 | 17:49 Редактор: Искра Ангелова

Часове наред - висок градус на напрежение в центъра на столицата. Опит за щурм на парламента, ранени полицаи и протестиращи. И задържани, сред които и въоръжен мъж. Така протече няколкочасовият протест пред сградата на Народното събрание срещу "зелените сертификати", организиран от партия "Възраждане" с автобуси от цялата страна. 

Протестът се пренесе пред Министерството на здравеопазването, където депутати от партия "Възраждане" имаха среща със здравния министър проф. Асена Сербезова.

На нея стана ясно, че "зелените сертификат" няма да бъдат премахнати.

"Искахме по най-бързия начин спиране на всичко това, което се случва в образователната система с нашите деца. Всичко това, което трябваше да стане в най-кротки срокове. Министърът каза, че имаме поети ангажименти към Европа. Спазваме определени разпоредби", каза депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев.

Той  призова министър Сербезова да създаде работна група от различни експерти, която да излезе със становище къде и как помага "зеленият сертификат" на обществото ни.

"Учени, професори и доценти, доктори да слязат и да обсъдят цялото нещо, което се случва. Да излязат със становище от медицинска гледна точка тези сертификати дават ли резултат, или не дават. Защото в някои страни в Европа, където са наложени по-тежки мерки и има сертификати, няма резултати. Протестите ще продължат и ще са много по-интензивни от това, което виждаме в момента", категоричен е Ганев.

Той допълни, че част от обществото категорично отказва да се ваксинира.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Не е ясно дали остават сертификатите...българите сме изобретателни и ако спецовете намерят вратичка в системата на СЗО може и да ги премахнем... Сигнализирай за неуместен коментар