Кирил Петков кани протестиращите на среща в петък: Съжалявам, че съм под карантина

Депутатите подкрепиха протеста, но се обявиха срещу ескалацията на напрежение

12.01.2022 | 19:11 Редактор: Ваня Кузманова

От парламента протестиращите се преместиха пред Министерство на здравеопазването. Техни представители се срещнаха с министър Сербезова.

Желанието на протестиращите няма да бе изпълнено. "Зеленият сертификат" остава в сила обяви за националното радио премиерът Кирил Петков. 

"Много съжалявам, че в момента съм под карантина, иначе аз бих бил в момента на площада да разговарям с протестиращите. По принцип формата на протест я уважава, насилието не е ок. Това деление не е ок, всички сме против. Има ли по-добър начин", заяви министър-председателят Кирил Петков. 

Премиерът обяви, че в петък е готов да се срещне с представители на протестиращите. В подкрепа на протестите като форма на недоволство се обявиха и голяма част от депутатите, но осъдиха ескалирането на напрежението. 

От най-малката партия "Възраждане", които бяха и организаторите на днешната демонстрация логично застанаха зад протестиращите. Те в продължение на часове стояха в кулоарите на парламента, опитвайки се да излязат демонстративно пред парадния вход. 

След три часа блокадата от вътрешната страна на парламента приключи и всички народни представители напуснаха сградата.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК