Калина Константинова посочи дали Кирил Петков ще посети Скопие на 18 януари

Визитата му зависи от неговия здравен статус, обясни вицепремиерът по ефективно управление

11.01.2022 | 18:44 Редактор: Здравко Черкезов

Министър-председателят Кирил Петков е здрав, а PCR тестът му за коронавирус е отрицателен. Това заяви в студиото на Bulgaria ON AIR вицепремиерът Калина Константинова, която ще го замества, докато той е в под карантина. 

Засега обаче няма категоричен отговор какво ще се случи с визитата на българската правителствена делегация, която беше насрочена за 18 януари в Скопие. 

"Премиерът е напълно здрав, за щастие неговият тест е негативен, така че той е изолиран. Работата се случва дистанционно. Трябва да дадем едно предупреждение, че визитата ще зависи от неговия здравен статус. Не можем да планираме твърде активно дали това ще стане или не", обясни вицепремиерът.

Въпреки карантината на властта първият работен ден на Константинова като временен министър-председател не е по-различен: "Нищо по-различно. Повече срещи". 

В студиото на "Директно" Константинова коментира и предстоящата трансформация на "Български пощи", в чиито клонове ще могат да се осъществяват и административни услуги. Както и плановете за административна реформа.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК