Критики и съмнения спрямо заразения Никола Минчев, участниците в КСНС чакат предписание от РЗИ

Все още проучват контактните лица на председателя на парламента

11.01.2022 | 13:46 Редактор: Теодора Патронова

Президентът, премиерът, министри и депутати са в самоизолация, след като на вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност са били в контакт с председателя на парламента Никола Минчев, който е с коронавирус. 

Днес главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че всички участници в Консултативния съвет при президента са се самоизолирали и чакат предписание от РЗИ. 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова посочи, че също се е изолирала и в пост във Facebook отправи критики към Никола Минчев, като определи поведението му като безотговорно към здравето на всички участници в КСНС вчера.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се усъмни дали Минчев наистина е заразен с Ковид-19 и написа: "На вчерашния съвет изглеждаше в цветущо здраве. Един ден преди протеста на 12 януари, това е повече от съмнително". 

Експертите в Столичната здравна инспекция все още проучват контактните лица на председателя на парламента, които трябва да бъдат поставени под карантина. 

Стои въпросът обаче колко дни те ще бъдат под изолация, тъй като се очаква сроковете да бъдат променени - от 10 на 7 дни за контактни лица и от 14 на 10 на заразени с коронавирус. 

На този етап не се налага промяна на мерките на национално ниво, заяви здравният министър. 

Днес здравните власти и директорите на столичните лечебни заведения обсъждаха епидемичната обстановка и готовността за разкриване на допълнителни Ковид легла. По-късно днес се очаква да се проведе заседание на Националния пандемичен комитет. 

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК