Зимна пътна обстановка и затворени пътища, натрупа 20 см сняг на "Петрохан"

Във врачанско обилният снеговалеж остави редица населени места без ток

11.01.2022 | 14:02 Редактор: Ваня Кузманова

Снеговалежи, силен вятър и ниски температури днес. Жълт код за опасно време е обявен за по-голямата част от страната. В Северозападна България вече обстановката по пътищата е зимна.

На "Петрохан" снежната покривка е 20 сантиметра. Там не спира да вали вече повече от 24 часа. Няма затворени пътища в област Монтана, общо 47 машини почистват в областта. 

Седем от тях са на прохода "Петрохан". Има силен вятър и мъгла, а температурата на върха е около минус 7 градуса. От Пътната агенция имат готовност да изкарат и още машини при влошаване на времето. 

"Нормално за зимни условия. Не е перфектно изчистен, но е добре", каза един от шофьорите.  

"Да се шофира много внимателно, обстановката е зимна и да бъдат подготвени, да не превишават допустимите ограничения и да се съобразяват със зимната обстановка по пътищата", апелира директорът на ОПУ - Монтана инж. Володя Вълов. 

Лошото време затвори пътища. На пътя Враца - София се образува километрична колона от автомобили. ТИР-овете бяха отбити в дясната лента, за да може да се движат колите. Движението между Враца и Мездра беше спряно. Хората чакаха с часове. 

Шофьори съобщават, че са се образували задръствания и в обратна посока от Люти Дол към Мездра, както и за няколко пътно-транспортни произшествия. Във Врачанско снежната покривка надхвърля 13 см. 

Във Врачанско обилният снеговалеж остави редица населени места без ток.  В социалните мрежи се появиха и снимки на непочистения от снега проход "Шипка" откъм Габрово, както и кадри от препятствията за шофьорите, които създаде снегът по пътя Плевен – Обнова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК