Опасно време у нас: Обилни валежи и снеговалежи, силен вятър и ниски температури

Очакват ни мразовити дни

11.01.2022 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

Обилни валежи, снеговалежи, силен вятър и ниски температури днес. Жълт код за опасно време е обявен за по-голямата част от страната, с изключение на областите Благоевград, Видин, Кюстендил, Перник и София. За района на Черно море в областите Бургас и Добрич се очаква силен вятър и силно вълнение на морето.

Минималните температури са от -2 до 3 градуса. През деня ще има значителна облачност. Преди обед ще превалява сняг над цялата страна, а следобед в западните райони. Максималните температури в населените места ще бъдат от 2 до 7 градуса, в района на Сандански - до 10, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В сряда и четвъртък слаби снеговалежи се очакват в западните и централните райони, а на изток облачността ще се разкъсва. В петък над западните райони ще има повече слънце, но ще бъде студено и мразовито. Дневните температури ще достигат едва 0-1 деления от градуса.

В събота слабо ще се затопли. На запад ще има слънце, а на изток ще има разкъсани облаци.

От Пътната агенция апелират шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат с повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. 

Приоритетно снегопочистване ще се извършва по автомагистралите, най-натоварените пътища и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК