"Зеленият сертификат" в НС скара депутатите, разгневи се дори Ива Митева (+ВИДЕО)

Костадинов плаши с протести, премиерът Петков не се плаши от недоволството

07.01.2022 | 13:45 Редактор: Тодор Петров

Задължителна ваксинация в България няма да има. В това увери депутатите премиерът Кирил Петков. Има възможност "зеленият сертификат" да отпадне за доста институции, но това ще стане при овладяване на здравната криза. 

Депутати отново спориха в пленарната зала да ходят ли на работа задължително със сертификат

А от "Възраждане" отново напомниха, че ако идеята за "зелен сертификат" стане факт, ще има протести.

"Хората има нужда от спокойствие. Ако не им бъде дадено от вас, другата седмица ще има доста сериозно безпокойство и вие ще носите отговорност. За вас ще има бял автобус", закани се лидерът на най-малката партия в парламента Костадин Костадинов.

"Бил съм на протестите при белия автобус, на протестите при ГЕРБ, аз приветствам протестите. Не ни е страх от протести", отвърна Кирил Петков. 

Критики към така направеното предложение изразиха и от партията на Слави Трифонов. Те попитаха как ще бъдат спрени народните представители да влязат в парламента, ако нямат "зелен сертификат". 

"Член 133 от правилника категорично казва, че депутатите са длъжни да присъстват на заседанията на Народното събрание и на заседанията на комисиите, в които са избрани. Няма как с това решение да забраним на народните представители да влязат в сградата и залата", настоя Ива Митева от "Има такъв народ".

Идеята на управляващите е достъпът до парламента след 24 януари да става само със "зелен сертификат". Депутатите сами ще заплащат своите тестове, а тези на медиите и администрацията ще бъдат покрити от бюджета на НС.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
На ви
преди 2 години
1
6 rate up comment rate down comment 0
Vazmoten!!!!
преди 2 години
mogo interesno, spored konsitituciata, ne mojelo da se zabrani na deptatite da udvat na rabota ako niamat zelen certifikat. NO na lekarite moje da se zadalji zelen certifikat za da spasiavat bolni hora! zelen certifikat PARVO ZA DEPUTATI, MINISTRI i vsichko v PARLAMENTA!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар