Премиерът Петков обяви кога ще отпадне "зеленият сертификат"

Няма да наложи задължителна ваксинация, увери той

07.01.2022 | 11:12 Редактор: Тодор Петров

"Това правителство няма да наложи задължителна ваксинация. Ваксинацията в момента е основополагащият начин да преодолеем кризата. Последните 14 дни 944 човека са починали. От тях само 71 са ваксинирани, ако не броим фалшивите сертификати, за което нямаме пълни данни и което ще е една от големите борби, които ще водим

Това обяви премиерът Кирил Петков по време на блиц контрола в Народното събрание. Той призова депутатите, ако искат да запазят населението и не искат повече жертви, да се обединят около стратегията, че България трябва да ваксинира хората.

"Отговорността е на всички нас. Кога ще има спиране на ползването на "зеления сертификат", зависи само от едно – колко са заболели, колко са в болниците... Ако не направим заедно усилия да ваксинираме хората по най-информирания начин, не можем да кажем кога ще отпадне сертификатът", обяви Петков.

На заканата на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, че в сряда ще има протест срещу "зеления сертификат", премиерът отсече, че правителство не го е страх от протести.

Според него обаче е безотговорно в средата на поредната вълна от коронавируса да се съберат много хора на едно място, защото ще се заразят.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години