Костадинов води протестиращи в НС: Наложете мораториум върху мерките и отменете "зеления сертификат"

Лидерът на "Възраждане" призова българските управляващи да проявяват разум

05.01.2022 | 11:05 Редактор: Жаклина Иванова

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отсече от парламентарната трибуна, че следващата сряда в НС ще има протестиращи заради разделението сред обществото относно изискването за "зеления сертификат".

Неговата заявка е, че в проявата на недоволство ще се включат десетки хиляди българи, които ще бъдат доста разгневени от това, че управляващите не желаят да изслушат мнението на хората.

"Настояваме във времето до следващата седмица да се даде ясен знак, че проблемите ще бъдат решавани от институциите, а няма да бъдат създавани от тях, за да не се налага хората да излизат на улицата", посочи Костадинов.

По думите му в една голяма част от страните от Западна Европа има все по-голямо гражданско неподчинение, пише dnes.bg. Лидерът на "Възраждане" призова българските управляващи да проявяват разум.

"В момента България се намира на кръстопът и можем да сме добър европейски пример в това отношение. Няма правителство досега, което да е подложило на широко обществото обсъждане своите дискриминационни мерки. Наложете мораториум върху мерките, отменете "зеления сертификат", направете анализ, който да не е едностранчив, а да е подчинен на здравия разум", коментира Костадин Костадинов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
Д.ИВАНОВА
преди 2 години
Ако наистина "ГЕРБ" подкрепи "ВЪЗРАЖДАНЕ" -народа ще ликува /дано не се отметнат/ СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 2 години