Сигнал в HelpBook за опасно шофиране по тротоар в столичния кв. "Младост"

Ставали са и инциденти с деца, каращи колела, пише нашият потребител

07.01.2022 | 14:36 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал в HelpBook за опасно шофиране по тротоар в столичния кв.

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за опасно шофиране по тротоар в София. Нашият потребител е изпратил и снимка, на която е обозначил откъде се качват колите на тротоара, за да паркират.

"На посочения тротоар на ул. "Йордан Касабов" в "Младост" 3 редовно карат коли с цел паркиране върху него. Паркирането е позволено според ЗДП, но не и карането по тротоара. Колите влизат от мястото, обозначено с червен "х" и карат по продължението на целия тротоар (маркирано с жълта стрелка), докато паркират на някое от обозначение места със син цвят. Ставали са и инциденти с деца, каращи колела. Майки с детски колички са принудени да се отместят в тревните площи, за да могат да се разминат. Предложението е да се сложат колчета на мястото, обозначено с червен "х" за да се забрани влизането на колите и шофирането по тротоара.", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата ще ви даде възможност да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook