ББР отпуска 60 млн. лв. за кредити в опит да спаси хотелиери и ресторантьори

Фирми с персонал до 49 души ще могат да теглят до 500 000 лв.

04.01.2022 | 14:00 Редактор: Елеонора Танева

С нова програма Българската банка за развитие отпуска 60 милиона лева в подкрепа на туризма. Средствата ще се дават под формата на кредити. Финансовата помощ е насочена към малките и средни предприятия в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. 

Целта на предвидените средства е да бъде подпомогнат бизнесът при преодоляването на Ковид кризата. Фирми с персонал до 49 души ще могат да се възползват от кредит в размер до 500 000 лв. А тези с персонал до 249 души - до 750 000 лв.

"Средствата са за подобряване ликвидността на представителите на туристическия сектор. Да са по-конкурентоспособни и да работят спокойно", заяви министърът на туризма Христо Проданов.

"Ние финансираме оборотни капиталови средства, необходими за заплати, режийни разноски, задължения към държавата, за рефинансиране на задължения. Също така могат да се използват за освежаване и обновление, което е задължително преди новия сезон за всеки ресторантьор или хотелиер", уточни изпълнителният директор на ББР Владимир Георгиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК