Сигнал в Helpbook за незаконно депо за отпадъци в центъра на София

На снимките се вижда огромно количество кашони около контейнери за боклук

04.01.2022 | 09:52 Редактор: Теодора Патронова
Сигнал в Helpbook за незаконно депо за отпадъци в центъра на София

Наш зрител подаде сигнал в платформата на Investor Media Group helpbook.info за незаконно депо за отпадъци в центъра на София. Става дума за същия адрес от предишния сигнал на бул. "Стефан Стамболов" при Женския пазар.

Нашият зрител пояснява, че вече веднъж е подавал сигнал за това сметище, но останало без реакция, а депото било доизградено от управителя на "Пазари Възраждане ЕАД - Димитров".

По думите му, въпреки предоставената подписка от живущите, боклуците и гнусотията са настанени трайно. Нашият зрител подчертава, че контролът от общината в лицето на съпругата на управителя, която е и заместник-кмет,  никога няма да въдвори ред.

В сигнала си той разяснява още, че сергиите зад сметището също ги няма в одобрения по ЗУТ, които са проект на арх. Никифорова.

На снимките, които ни е изпратил нашият зрител, се вижда огромно количество кашони натрупани около контейнери за боклук. Дали това в действителност е депо за отпадъци, няма как да сме сигурни без да се провери на място.

Сигналът е насочен към Дирекция за национален строителен контрол, които призоваваме да разяснят казуса и да се стигне до неговото решение. Истината е, че това е вторият сигнал по въпросния казус и веднъж вече от ДНСК са подали входящ номер за регистриране на проблема, но явно конкретни действия все още не са предприети.

Снимка: Helpbook.info

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК