Защо втора година гимназистите от Първа английска учат с намалени часове?

Децата са лишени с една четвърт от задължителния хорариум, алармира родител в HelpBook

21.12.2021 | 22:25 Редактор: Анисия Иванова
Защо втора година гимназистите от Първа английска учат с намалени часове?

В платформата Helpbook.info получихме любопитен сигнал от родител на ученик в Първа английска в София. Явно поради пандемията училището е въвело драстична промяна във времетраенето на учебните часове, която обаче не може да бъде мотивирана във време на присъствено обучение.

"Вече втора учебна година гимназистите от Първа английска гимназия в София учат с часове с продължителност 30 минути както по време на дистанционно обучение, така и присъствено. На какво основание децата ни са лишени с една четвърт от задължителния хорариум? Със системното обучение с намалени часове (две учебни години), гимназистите от Първа английска гимназия в София са поставени в неравностойно положение спрямо съучениците им от другите гимназии, което ги прави неконкурентни на изпити и матури", пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придаде те гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК