На имотния пазар най-активни са хората над 50-годишна възраст

Прогнозите са 2021 г. да приключи с рекорден брой сключени сделки за последните 10 г.

21.12.2021 | 12:37 Редактор: Елеонора Танева
На имотния пазар най-активни са хората над 50-годишна възраст

Най-купувани на пазара на имоти у нас са двустайните жилища - те са близо 45% от осъществените сделки, с 10% по-малко са покупко-продажбите на тристайни апартаменти през 2021 г. Това стана ясно по време на уебинар на Национално сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ) на тема "Имотите през 2021 г."

На имотния пазар най-активни са хората над 50-годишна възраст, преживели обезценяване на парите. Те предпочитат да заложат на имотите като най-сигурната стъпка, която познават.

"Атрактивни остават жилищата с просторна дневна в близост до парк и с повече помещения. Към момента броят на сключените сделки за наем в София е с повече от 30% по-голям спрямо миналата година“, констатира изпълнителният директор на "Адрес"  Гергана Тенекеджиева.

Устойчиви промени в нагласите на купувачите по отношение на най-желания имот не се забелязват., информира "Монитор". 

Прогнозите са 2021 г. да приключи с рекорден брой сключени сделки за последните 10 г. 

"Започналите през 2020 тенденции се разгърнаха през 2021 и жилищният пазар продължи да привлича купувачи с цел собствено ползване и живот в по-качествена среда, в по-просторни и светли жилища. Това обуслови продължаващото търсене на по-големи апартаменти, а новото строителство остана най-предпочитано", уточни изпълнителният директор на Bulgarian Properties Полина Стойкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Яко покупки на жилища се наблюдава Сигнализирай за неуместен коментар