Нинова: Очаквам до края на деня окончателното коалиционно споразумение

Националният съвет на БСП ще бъде насрочен в момента, в който от партията получат документа

07.12.2021 | 15:40 Редактор: Здравко Черкезов
Нинова: Очаквам до края на деня окончателното коалиционно споразумение

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че очаква до края на деня окончателния вариант на коалиционното споразумение. Това съобщи тя пред журналисти в парламента.

Нинова участва в заседание на Председателски съвет, където бе обсъждана темата за въвеждането на зелен сертификат за вход в сградата на парламента.

Готвеното коалиционното споразумение се очаква да бъде подписано от четирите формации в парламента: "Продължаваме Промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България". "Днес до края на деня ще го имаме окончателния вариант", каза Нинова, след което отклони въпросите, свързани с броя на министерствата, които евентуално БСП би получила. От думите й стана ясно, че вчера е била проведена среща с "Продължаваме Промяната", по време на която критичните бележки са били изчистени.

Корнелия Нинова съобщи, че между БСП и мандатоносителя вече нямало разминавания.

"Чакаме одобрението на другите коалиционни партньори. При нас още вчера са изчистени допълнителните въпроси. Чакаме одобрението на другите, за да можем да излезем пред Националния съвет със сериозно предложение", обясни Нинова, цитирана от БТА.

Нинова уточни, че разминаването е било в обособената законодателна програма на бъдещото мнозинство, където е имало пропуски най-вече по отношение на социалната сфера. Сред тях тя визира увеличението на майчинството, безплатните лекарства за деца, плащанията за второ и трето дете.

Нинова информира, че Националният съвет на партията, от който се очаква да одобри бъдещото коалиционно споразумение, ще бъде насрочен в момента, в който от БСП получат от мандатоносителя окончателния вариант на документа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК