ИТН при Радев: Ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако и другите са такива

Много български избиратели виждат във вас надеждата за нова и откровена политика, заяви президентът

07.12.2021 | 09:15 Редактор: Елеонора Танева

Започнаха консултациите между президента Румен Радев и представители на "Има такъв народ".

"Добре дошли в края на един изборен маратон. Много български избиратели виждат във вас надеждата за нова и откровена политика, която назовава проблемите ясно и не ги замита под килима. Убеден съм, че с опита от изминалата година имате ясна представа за предизвикателствата пред едно ново управление", заяви президентът Румен Радев. 

Той подчерта, че е важно постигането на редовно правителство.

"Убеден съм, че ангажиментът, който поехте, за търсене на баланс и партньорство в едно бъдещо управление, основано на знанието и почтеността, са изключително важни в политическа среда, в която често произволът, невежеството и арогантността са вземали връх. Свършеното от служебните кабинети досега е добра основа за резултатно управление. То показва, че с общи усилия могат да бъдат надмогвани различията в името на бъдещето на България", подчерта Радев.

Тошко Йорданов даде заявка, че ИТН ще направи всичко възможно, за да има редовен кабинет.

"Ние отдавна заявихме, че ще направим всичко по нашите сили, за да има нормално правителство в страната. Ще бъдем предвидими и лоялни партньори, ако и другите са такива. Така или иначе моделът ГЕРБ-ДПС все още не е разграден", заяви Йорданов.

По думите му здравият разум на политическите партии по време на преговорите, както и готовността за компромис, са правилните стъпки към съставяне на правителство, което да нормализира ситуацията в страната. 

"Ние ще продължим да работим без политическо лицемерие, ще назоваваме нещата, такива каквито са и ще спазваме думата си", каза още Тошко Йорданов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК