"Продължаваме промяната" излъчва премиер, вътрешен и финансов министър, без чадъри

Новото правителство ще е готово до седмица

05.12.2021 | 13:45 Редактор: Искра Ангелова

Нови детайли около бъдещето управление - всяка партия ще отговаря за министерството, което поема и ще определя заместник-министрите. Това обясни вероятният бъдещ премиер Кирил Петков. Коалиционното споразумение между четирите партии ще е готово до вторник вечерта. 

Новото правителство ще е готово до седмица. Политиките са уточнени, но остава да бъдат одобрени от всичките четири партии.

"До вторник вечерта да бъдат върнати обратно техните коментари и да можем да го финализираме вторник вечерта изчистеният документ за политиките на правителството", заяви Петков.

"Доста сме напреднали. Вие видяхте 18-те сесии, всичко това се превръща в документи. Предстои да се подпише от всички партньори",коментира Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

В споразумението няма да има имена на министри, но ще е ясно коя партия за кое министерство ще отговаря. Всяка от тях ще определи своя министър, който сам ще избира екипа, с който да работи. 

"Ние от "Продължаваме промяната" няма да изискваме от тях кои да са конкретните кандидати, но ние ще изискваме резултати. Моята задача ще бъде, ако аз бъда премиер, че тези задачи се изпълняват", допълни Кирил Петков.

Номинации няма да се оспорват, но контролът във властта ще е строг. 

"Ние ще дадем кредит на доверие на нашите коалиционни партньори, където също сме се разбрали. Още по-опасно стъпване настрани от нашата политика, няма да има чадър, независимо от коя коалиционна сила те идват. Законът и аршинът ще бъдат еднакви за всички", отсече Петков.

От "Продължаваме промяната" със сигурност ще излъчат премиер, вътрешен и финансов министър. Надяват се да запазят и министъра на образованието.

"Бойко Рашков ще бъде нашето предложение за МВР. С Николай Денков неведнъж сме казвали, че сме горди да бъде част от нашия екип. За мен той е един от най-качествените хора", подчерта съпредседателят на "Продължаваме Промяната".

Официална покана за участие в редовен кабинет към проф. Денков още няма, а решението дали да я приеме служебният министър ще вземе след лична преценка.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години