Това е най-вероятният състав на бъдещото редовно правителство

Някои от служебните министри ще запазят постовете си

03.12.2021 | 18:36 Редактор: Искра Ангелова
Това е най-вероятният състав на бъдещото редовно правителство

47-то Народно събрание официално заработи. Новите депутати положиха клетва, а президентът поиска от тях стабилно управление и реформи. 

Вече има спекулации относно кандидатурите за министерства, които се затвърждават през последните дни.

1

Предложен за министър-председател, очаквано би бил съпредседателят на "Продължаваме промяната" - Кирил Петков. За едно от водещите министерства - това на финансите - е спряган Асен Василев. 

Друга кандидатура, която ще е за Министерството на труда и социалната политика, отива при БСП, в лицето на Георги Гьоков. Здравното ведомство би могло да се оглави от Георги Михайлов - също от БСП. Почти сигурно е, че действащият служебен министър на образованието - Николай Денков, ще остане начело на ресора.

2

Други вероятни шефове на министерства - земеделието да се управлява от Пламен Абровски от "Има такъв народ". Сегашният зам.-министър на външните работи Зарица Динкова вероятно ще застане на поста шеф на климата.

За отговорник по културата е спряган Георги Султанов от партията на Трифонов и неговият колега Радостин Василев - за първи в спортното министерство. 

Начело в сектор "Икономика" да застане представителят на "Продължаваме промяната" - Даниел Лорер. При "Има такъв народ" да отиде и Министерството на енергетиката, а негов шеф да е Александър Николов. Още едно познато лице от служебния кабинет - това на Виолета Комитова, да продължи да ръководи Министерството на регионалното развитие. 

3

Подобно на Комитова, на поста да остане и досегашният силов министър - Бойко Рашков. Нова кандидатура е тази на Надежда Йорданова от "Демократична България" в искания от тях ресор - "Правосъдие". Новото електронното правителство пък вероятно ще се поеме от IT специалиста на БСП Божидар Божанов. Пред света да ни представлява отново дама - Павела Митова от "Има такъв Народ".

44

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК