Нинова: БСП ще бъде гарант за социалната стабилност на България

Влизаме с три приоритета, заяви лидерът на социалистите

03.12.2021 | 10:47 Редактор: Теодора Патронова

Нека 47-ото Народно събрание да бъде с един успешен 4-годишен мандат. Влизаме с три приоритета. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

"Първо - започване на истинската промяна на сегашния модел на управление, възстановяване на държавността, равенство, свобода и мир. Второ - превеждане на държавата през кризите с грижа за хора. Трето - проевропейска външна политика. Ускорено приемане на Плана за възстановяване и устойчивост", каза Нинова.

Според нея промяната се състои в три прости неща - закони, приети с грижа за хората, контрол върху прилагането на тези закони и справедливо правосъдие за този, който ги е нарушил.

"Ако пресечем корупцията в зародиш, ако въведем електронното правителство и реформираме съдебната система, промяната е станала. Готови сме с конкретна антилобистка законодателна програма. Едновременно с това трябва да се справим с три кризи и да не допуснем четвърта. Най-важната и неотложна задача е да помогнем на хората в зимните месеци. Растящото неравенство и бедността е много голям проблем. Много бързо трябва да предприемем мерки за запазване на работните места и бизнеса на фона на енергийната криза. Трябва да имаме работеща икономика, която да осигурява приходи в бюджета. Имаме програма за действия в първите 100 дни, тя е и финансово разчетена. Служебен кабинет, който е изготвил свой бюджет. Очертаващо се мнозинство, което има своя визия за бюджет", обясни Нинова.

Лидерът на БСП изтъкна, че искат да се погрижат за хората и те да разберат, че никой няма да бъде изоставен сам в криза.

"Ще положим усилия за съставянето на стабилно мнозинство и съставяне на правителство. Може да разчитате, че БСП сме разумни и предвидими. Ще бъдем гарант за социалната стабилност на България", добави Нинова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Тази няма ли някога да се усмихне? Сигнализирай за неуместен коментар