ГЕРБ: Това НС не разполага с достатъчна легитимност, за да си позволи авантюри и скандали

"Каквото и да е мнозинството от 47-ото НС, няма да бъде плод на силна енергия", каза Десислава Атанасова

03.12.2021 | 10:00 Редактор: Жаклина Иванова

"През тази година два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно управление на страната. Този провал беше наказан от българските избиратели с рекордно ниска избирателна активност. Заради нея настоящият парламент не разполага с достатъчно голяма легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пилее време в скандали", посочи Десислава Атанасова от ГЕРБ по време на откриването на 47-ото Народно събрание.

Каквото и да е мнозинството от 47-ото НС, няма да бъде плод на силна енергия, изтъкна народният представител.

"Конфигурацията в новия парламент е много повече плод на необходимост, отколкото на позитивен избор на гражданите. Не е ясно колко български граждани бяха лишени от правото си на глас заради машинното гласуване и репресиите от служебното правителство", уточни Атанасова.

Тя изрази надежда, че грешките, които са провалили последните два парламента, няма да се повторят в този.

"Осъзнаваме необходимостта от съставяне на редовно правителство и предприемане на бързи мерки по отношение на здравните, икономическите и социалните предизвикателства. Можете да разчитате на разумно и коректно отношение от страна на коалиция ГЕРБ-СДС. В 47-ото НС ще бъдем опозиция", заяви народният представител.

Атанасова коментира, че колкото и да е нужно редовно правителство у нас, от коалицията няма да допуснат това да става на гърба на българския национален интерес, в разрез със закона.

"През последните години в ролята си на управляващи бяхме подложени на непрестанни атаки. Знаем колко е важен подходът на опозицията към управляващото мнозинство. В тежки и сложни времена като днешните ролята на опозицията трябва да бъде на разумен коректив, който не само да критикува, но и да дава предложения", каза още тя.  

Според нея през последните 6 месеца България е загубила прекалено много политическо време.

"Голямата задача на 47-ото НС е да върне страната в нейния нормален ритъм на развитие и да възстанови мостовете между партиите, институциите и различните групи в обществото", завърши Атанасова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години