Кирил Петков: Време е за нулева толерантност към корупцията и за истинско правосъдие

България е изправена пред огромни предизвикателства, заяви той

03.12.2021 | 10:15 Редактор: Теодора Патронова

"Време е да вложим смисъл в думите народен представител. Народен представител е човек, който представлява не само своите избиратели, а целия български народ. Наш дълг е да служим на българския народ. Горд народ с велика история. Намира се на най-красивото кътче на Земята, но, за съжаление, прекалено  дълго време голяма част от народните представители преди нас не са си свършили добре работата. Затова България е изправена пред огромни предизвикателства", заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков от парламентарната трибуна.

Той припомни, че близо 2 милиона от нашите сънародници са избрали място за свой дом извън България.

"На всеки площад, където се срещахме с нашите избиратели ни казваха: "Моля ви, върнете ни младите хора обратно". Тези думи обикновено бяха изричани през сълзи от възрастни хора, от които 42% живеят на линията на бедност. А над 40% от техните внуци, останали в България, не можаха да имат тройка по математика и български език миналата година в четвърти клас. А какво да кажем за болницата в Ямбол, където болните се пренасят с одеяла между етажите? Хората в Силистра да имат мост над Дунав? Или хората във Видин, които за същото време са се надявали да видят тунел под Петрохан или поне пътя Ботевград - Видин, Враца - Видин... А какво да кажем за митичния тунел под Шипка, който е с дължина под четири километра, но реално още не е започнат и връзката между Южна България и Северна България остава само мечта за хората в Габрово", изброи лидерът на "Продължаваме промяната". 

"Да не говорим за огромната опасност, която грози Монтана, ако не ремонтираната страна на техния язовир поддаде. Дори и в проспериращите ни градове като Пловдив - толкова ли не можахме да довършим едно кръгово? А какво да кажем за цяла Северна България, която чака магистрала "Хемус", която уж се строи, но освен раздадени милиарди, път няма. А какво да кажем за околната среда с всичките наказателни процедури от Европа и всичките ни препълнени сметища? А цената на тока? А прословутата връзка с Гърция?", попита Петков.

"Как сме стигнали дотук? Къде са били народните представители, които е трябвало да решават тези проблеми. Отговорът се крие само в няколко думи. Алчност, егоизъм и нехайство. Не на всички, но на много от тях. А по разбитите ни пътища се разминават скъпи автомобили, но не на успели конкурентоспособни бизнес лидери, а на хора, свързани с властта. Хора, които са се закачили по една и друга форма са се закачили на държавния бюджет. Това са просто корумпирани лобисти без никакъв истински бизнес", заяви той.

Петков подчерта, че това трябва да спре днес.

"Време е за нулева толерантност към корупцията, време е за истинско правосъдие в България, време е да защитаваме интересите на избирателите без да ни е страх от т. нар. политически инвеститори. Време е за България, където младите се връщат обратно, време за България, където възрастните хора могат да имат достойни старини, време е да си свършим работата", каза още Петков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Точно така! Браво момче! Сигнализирай за неуместен коментар