Борисов: Винаги сме побеждавали мастодонта, наречен БКП-БСП

И друг път сме били в опозиция, ясно е кой се е възползвал от машините, заяви лидерът на ГЕРБ

02.12.2021 | 17:55 Редактор: Здравко Черкезов

Социологическите агенции си трият сол на главата и се чудят как да обяснят, че познават резултата на Румен Радев, но не познаха на партиите. Ясно е кой се е възползвал от машините. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията.

Той посочи, че ГЕРБ и друг път са били в опозиция.

"ИТН се сгромолясаха с близо 15 на сто, така че от фаворити в един момент, се превърнаха на техния език като на барабана малката пръчка. А по-позорен резултат от този на БСП в историята няма", посочи още Борисов и продължи:

"Когато създавах ГЕРБ, тогава имаше един мастодонт, наречен БКП-БСП. Тогава си поставихме задача да победим БСП и ги побеждаваме винаги. Те се държат все едно са победители. Ние не знаем на базата на какво са победили, и народът не знае".

"Цените на горивата, ако бяха изпуснати от нас, щеше да е революция. Сега хората знаят, че просто няма какво да направят. Цената на газта, колко упреци понесохме ние, че защитихме България, направихме така, че България да остане на газовата карта. Този проект, наречен Балкански поток, при тези транзитни такси, в рамките на ти години се изплатиха и 70 години напред, българите ще получават всяка година транзитна такса. Тези, които говореха срещу това, получиха под 6 процента на изборите. А първите 800 милиона влязоха вече в държавната хазна", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи ден преди началото на 47-ото Народно събрание, че ПГ на коалицията ще се казва ГЕРБ-СДС със съпредседател Румен Христов, така, както беше в предходния парламент.

Той се обърна към депутатите на коалицията с призив: "Искам да бъдете с покрито самочувствие за свършената работа".

"Помагайте. Бъдете отговорни и отсъстващи по никакъв повод – отсъствия от парламента само при смъртен случай, развод и сватба", продължи със заръките Борисов.

"Утре, след като се закълнете, веднага внасяйте искане за мораториум върху увеличаване на дълга", заръча още лидерът на ГЕРБ на новите народни представители.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК