"Просвета": Образованието трябва да е балансирано в офлайн и онлайн среда

Изкуственият интелект чете учебниците и ускорява процеса, каза Владимир Кръстев

29.11.2021 | 11:16 Редактор: Тодор Петров

По време на форума "Бъдещето: Общуване", организиран от Bulgaria ON AIR, обсъдихме онлайн обучението с изпълнителния директор на "Просвета Либри" Владимир Кръстев.

"За добро или за лошо Ковид накара учителите, децата и техните родители много бързо да влязат в тази нова за тях сфера. От издателство "Просвета" вече 10 години правим електронни учебници и се опитваме да обучаваме учителите, децата и родителите. В последната година и половина много рязко стана тази крачка натам", посочи той.

Кръстев е на мнение, че когато технологията е добре дозирана, тя може да се използва като добър инструмент. Той отбеляза, че в платформата им е-просвета също има изкуствен интелект.

Помага на учениците, които са по-малки и не могат да четат; на ученици със специални потребности - които не виждат добре.

"Изкуственият интелект чете учебниците, което ускорява много бързо процеса. Трябва да използваме тази технология правилно. Вярваме, че образованието трябва да е балансирано в офлайн и онлайн среда. Училището не е място, в което децата учат само от учебниците. Придобиват много умения в училище. Технологиите дават много полезни инструменти", каза още Кръстев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: Investor Media Group

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК