fallback

Искра Радева за концерта "Коледни звезди", Ковид-19 и театъра в НС

Премиерата е на 9 декември в зала 1 на НДК

26.11.2021 | 21:25 Автор: Здравко Черкезов

Концертът "Коледни звезди" навърши 25 години. 

"Направихме го няколко години и изведнъж започнаха хората да го търсят, да го очакват преди Коледа. Той си стана традиция и традициите не трябва да се прекъсват. Затова очаквам всички на 9 декември да дойдат и да се повеселим заедно", каза голямата актриса Искра Радева пред "Денят ON AIR".

В концерта участват големи звезди като Васил Найденов, Веселин Маринов, дует "Ритон", Марги Хранова, Орлин Горанов, Деси Добрева, Михаил и Кристина Белчеви и други.

"Ще се погрижат за ведрото настроение в залата Георги Мамалев и Тончо Токмакчиев. Момичетата на балет "Веда джуниър" ще красят сцената. Мисля, че ще бъде една прекрасна вечер", смята тя.

Театърът ѝ "Искри и сезони" също ще отпразнува своята 25-а годишнина – с представлението "Леща, грах и диаманти" по Пиер Шено. 

"Винаги гледам, ако е комедия, да не е само ситуационна комедия. Искам да има нещо, което ни вълнува в живота, да не е само смехът", обясни тя и разказа как много от зрителите ѝ се притесняват за задаващата се тежка зима.

"Не ми се иска ситуацията да наподобява тази от 1997 г. Иска ми се с всяка година живота ни да става по-лек, повече надежда да имаме, че ще е по-добро бъдещето ни. Сега като че ли тази надежда не е толкова голяма, много е трудна ситуацията въобще в глобален мащаб", подчерта Радева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Актрисата се чувства променена, след като преболедува тежко Ковид-19.

"Изведнъж пренареждаш приоритетите си в живота. Изведнъж осъзнаваш, че няма нищо по-важно от това да си здрав. И ти, и близките ти. Всичко друго отива на втори план. После много трудно, бавно и дълго е възстановяването от болестта", изтъкна тя.

По думите ѝ актьорите често се шегуват, че театърът "Народно събрание" засенчва представленията им.

"Но в голяма част не са много добри актьори. Не успяват много добре да излъжат народа", завърши Искра Радева.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback