Искра Радева за концерта "Коледни звезди", Ковид-19 и театъра в НС

Премиерата е на 9 декември в зала 1 на НДК

26.11.2021 | 21:25 Редактор: Здравко Черкезов

Концертът "Коледни звезди" навърши 25 години. 

"Направихме го няколко години и изведнъж започнаха хората да го търсят, да го очакват преди Коледа. Той си стана традиция и традициите не трябва да се прекъсват. Затова очаквам всички на 9 декември да дойдат и да се повеселим заедно", каза голямата актриса Искра Радева пред "Денят ON AIR".

В концерта участват големи звезди като Васил Найденов, Веселин Маринов, дует "Ритон", Марги Хранова, Орлин Горанов, Деси Добрева, Михаил и Кристина Белчеви и други.

"Ще се погрижат за ведрото настроение в залата Георги Мамалев и Тончо Токмакчиев. Момичетата на балет "Веда джуниър" ще красят сцената. Мисля, че ще бъде една прекрасна вечер", смята тя.

Театърът ѝ "Искри и сезони" също ще отпразнува своята 25-а годишнина – с представлението "Леща, грах и диаманти" по Пиер Шено. 

"Винаги гледам, ако е комедия, да не е само ситуационна комедия. Искам да има нещо, което ни вълнува в живота, да не е само смехът", обясни тя и разказа как много от зрителите ѝ се притесняват за задаващата се тежка зима.

"Не ми се иска ситуацията да наподобява тази от 1997 г. Иска ми се с всяка година живота ни да става по-лек, повече надежда да имаме, че ще е по-добро бъдещето ни. Сега като че ли тази надежда не е толкова голяма, много е трудна ситуацията въобще в глобален мащаб", подчерта Радева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Актрисата се чувства променена, след като преболедува тежко Ковид-19.

"Изведнъж пренареждаш приоритетите си в живота. Изведнъж осъзнаваш, че няма нищо по-важно от това да си здрав. И ти, и близките ти. Всичко друго отива на втори план. После много трудно, бавно и дълго е възстановяването от болестта", изтъкна тя.

По думите ѝ актьорите често се шегуват, че театърът "Народно събрание" засенчва представленията им.

"Но в голяма част не са много добри актьори. Не успяват много добре да излъжат народа", завърши Искра Радева.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК