Пълна мистерия: Издирват осмия оцелял пътник от кошмара на АМ "Струма"

Спирачен път има, в автобуса са превозвани 3 празни туби за гориво

25.11.2021 | 13:34 Редактор: Тодор Петров

Шокиращ факт в разследването на трагедията с изгорелия автобус на магистрала "Струма". Издирват осми оцелял пътник. Това съобщиха от прокуратурата. 

В автобуса са пътували 52 души. Загиналите са 44, оцелелите са 7. Настанените в болница обаче си спомнят за още едни човек, който се е спасил. 

"Остава голямата загадка къде е осмото лице. Работим по тази версия, не искаме да ви объркаме сред вас, може да касае за недобър спомен", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Малко преди катастрофата автобусът е спрял за почивка. Едната от тезите на разследващите е, че там един от пътниците слиза и продължава с един от другите 3 автобуса. 

Дотук службите са открили, че спирачен път има, както и че в автобуса са превозвани 3 туби за гориво, но те са били празни.  

"Не е възникнал от тях пожарът, няма туби с бензин или други запалителни материали, освен обичайните за един автобус. Вероятна към момента версия за запалването е откачването на мантинелата, стърженето по асфалта. Имало е ефект на шмиргел", обясни шефът на НСлС Борислав Сарафов.

До дни се очакват резултатите от ДНК експертизите на жертвите. Още може би в рамките на утрешния ден ще бъдат получени изготвените ДНК профили от роднини на пострадалите граждани. 

А за оцелелите е трудно да осмислят тежката катастрофа. 

"Лично попитахме всеки иден от тях от какво има нужда - телефон, вода, храна. Това, което търсеха те, обаче, бяха техните близки. Един търсеше майка си, съпругата, как е детето му. Но те бяха в автобуса", сподели още Милева. 

Службите са работили и по версията за тероризъм. Такива доказателства обаче не са открити.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
читател
преди 2 години
За два дни установиха, че не е акт на тероризъм.Бързичко, защото са много опитни.А защо горенето е започнало така интензивно, и от предната част, не могат да кажат.Но ще мислят. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
експертиза
преди 2 години
Не може автобуса да пламне така, ако е нямало бензин или друго силно възпламенимо вещество! Може да е имало празни туби, но вероятно е имало и пълни. Автобусът е пламнал първо в предната част, а резервоарът с нафта е отзад. Сигнализирай за неуместен коментар