Близки на пътници от автобуса: Не знаем нашите роднини живи ли са, мъртви ли са

Пред "Пирогов" пристигат хора от Скопие и търсят информация

23.11.2021 | 13:56 Редактор: Елеонора Танева

Близки на пътници от автобуса, който се запали на АМ "Струма", все още нямат информация дали роднините им са сред загиналите или ранените. Исмаил Селями е пред болница "Пирогов" и очаква официална информация. 

"На мен никой още не ми е казал дали моите близки са в болницата или са загинали в автобуса. Голяма трагедия ни сполетя. Искаме от българските власти да ни информират какво се случва, кои са оцелели", призова Селями. 

В лечебното заведение са настанени 7 души, петима мъже и две жени. Част от тях са семейство с 16-годишно момиче. Шестима от пострадалите са с изгаряния, един е в Клиниката по травматология.

Гюна е близък със седем души, които са пътували в автобуса-ковчег. Посещава оцелелите от тях в "Пирогов". За другите няма информация.

"Тези, които ги видях, са в добро състояние. Успяхме да разговаряме с тях за кратко - не са в състояние да говорят, не могат да се съберат", каза мъжът.

Премиерите на Северна Македония и България посетиха заедно пострадалите в инцидента. 

"Тези, които са били на задните седалки в автобуса, са успели да счупят стъклата и така са се спасили. Техни близки дойдоха тук, запознахме ги с персонала в болницата и могат да видят своите роднини", каза премиерът Зоран Заев.

"Има няколко членове на едно семейство, които са сред пострадалите. Сред тях е и момиче на 16 години. Всички ранени са в стабилно състояние. Нашите колеги от болницата са се погрижили добре за ранените", подчерта здравният министър на Северна Македония - Венко Филипче.

Седмината пострадали са без опасност за живота и са в стабилно състояние. 

"Всички изследвания и консултации са направени, предстои обработката на раните, покриване на някои изгаряния, които са леки. Може да се наложат и някои оперативни интервенции от травматолозите, които също са леки", съобщи директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. д-р Иван Поромански.

Очаква се в следващите дни ранените да бъдат транспортирани към Северна Македония.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Трагедията е голяма. Дано никога не се повтори. Сигнализирай за неуместен коментар