Хронологията на една трагедия: Всички факти за Ада на "Струма" (ВИДЕО)

Пътят остава затворен, а шофьорите се отклоняват през Радомир

23.11.2021 | 11:11 Редактор: Тодор Петров

Огромна трагедия. Така премиерът Стефан Янев описа жестоката катастрофа край село Боснек, която отне живота на 45 души на АМ "Струма". 

"Да се надяваме, че от този трагичен инцидент ще си изведем поуки и ще можем занапред да не допускаме подобни инциденти. Говорим за огромна трагедия и считам, че близките не трябва да бъдат толкова много информирани", заяви Янев. 

Вътрешният министър Бойко Рашков призна, че никога не е виждал подобна трагедия. 

"Картината е ужасяваща и не всеки може да издържи на гледката. Хората са скупчени на въглен вътре и затова никой в момента не може да каже колко са хората и кои са. Трябва да се идентифицират и да се установяват човек по човек", посочи шефът на МВР. 

Разследващите вече работят по няколко версии за причините за инцидента. 

"Те могат да бъдат две - човешка грешка на водача на автобуса или техническа неизправност, която да е довела до катастрофата", каза директорът на НСлС Борислав Сарафов.

Инцидентът е станал в 2 часа през нощта. Пътували са 4 автобуса в конвой. Те са на един собственик и са превозвали хора, които са били на екскурзия в Турция. В изгорелия автобус са пътували 52-ма души, от тях 12 са деца. 

"45 са загинали, включително тези 12 деца. Кои точно са загинали, не можем да кажем към момента. Те са изгорели до неузнаваемост", потвърди Сарафов. 

Министър Бойко Рашков заяви, че ще се провери състоянието на пътя, нееднократно са подавани сигнали от кмета на Перник и Института по пътна безопасност точно за този участък от магистралата. Пътят остава затворен, а шофьорите се отклоняват през Радомир.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Има много въпросителни, дано се намерят отговорите... Сигнализирай за неуместен коментар