ГЕРБ: Не е положен и метър маркировка при управлението на служебното правителство

Да не се правят внушения за проблеми с трасето, призоваха Десислава Атанасова и Александър Иванов

23.11.2021 | 11:59 Редактор: Тодор Петров

Представители на ГЕРБ дадоха брифинг, в който изразиха съболезнования на близките за загиналите на магистрала "Струма". Те обаче отправиха и някои обвинения.

"В този ужасен ден всички опити за политически внушения от кмета на Перник и служебни министри, че причината е в пътното трасе, са дълбоко грешни", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ. 

"Апелирам към всички политици, че изборите приключиха, а внушенията няма да върнат изгубените животи. Сега е време за смирение", подчерта тя.

Атанасова смята, че президентът Румен Радев трябва да поиска оставките на отговорните за това служебни министри - на транспорта, на регионалното развитие и на вътрешните работи.

Александър Иванов от ГЕРБ поясни, че този участък е строен между 2002 и 2004 г., когато министър е бил Асен Гагаузов от БСП. По думите му изискванията за строителство били променени преди две години, а в случая участъкът е бил строен по съветски норми. 

Сега не би се построила магистрала по такъв начин, изтъкна Иванов и призова да се подготвят магистралите за зимния сезон. 

"Не се е положил и метър маркировка през последните няколко месеца, откакто управлява служебното правителство, а паркингите по "Люлин" не се пипат", заяви той. 

Имало изготвено задание през 2020 г. от предишното ръководство на МРРБ чрез АПИ за маркировката на въпросния участък от "Струма", но сегашното ръководство в лицето на Комитова не го изпълнила.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 1
Алеков
преди 2 години
Да покажеш Деса,жената пенкилер по всички въпроси,е обида за българските читатели.Седи си на оня *** и не се меси в работата на новите управляващи.Знаеш,как влезе и този път в НС. Затваря се крана на огромните кражби,затварят се устата на латерните,за да се нормализира живота в държавата.Следствие,прокуратура,съд,затвор,това е бъдещето на грабителската пасмина. Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 7
анонимен
преди 2 години
12 години караме по пътища без маркировка, без мантинели, осеяни с дупки. Хиляди станаха жертви на вашето безхаберие и некадърност, а сега прехвърляте вината на служебно правителство. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 3
Св.опашка
преди 2 години
Аз да подам на герберите опорка - Орешарски е виновен. Сигнализирай за неуместен коментар