Ицо Хазарта, Мика Зайкова: Кой (не) влезе в 47-ото НС?

Най-вероятно първото заседание ще бъде открито от Хасан Адемов от ДПС, който се очертава да бъде най-възрастният депутат

17.11.2021 | 18:51 Редактор: Жаклина Иванова

Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, не само, че имаше най-много гласове в 25 МИР в София, но победи Бойко Борисов и Корнелия Нинова. След вота той благодари на своите гласоподаватели чрез пост във Facebook.

"Едва ли има достатъчно силни думи, с които да опиша какво е чувството. Благодаря ви от цялото си сърце, благодаря ви за подкрепата! Няма смисъл от много думи. Време е за промяна. Време е за действие. Този път имаме човек", се посочва в поста.

До него в парламента, като част от редиците на "Продължаваме промяната", ще седне и 31-годишният хасковлия Атанас Атанасов. Той описва себе си като артист.

Филмът му “Отключи сцената” печели първо място в категорията “Избор на публиката” на конкурс в Съединените щати. В него се разказва за възстановяването на читалището в родното село на баба му и дядо му – Татарево, след като чрез онлайн кампания са събрани над 15 000 долара.  

"Лична кауза беше, дядо ми и баба ми да са живи, за да могат да видят читалището живо отново, защото целият им професионален живот е преминал в това село", сподели той.

Казва, че не е взел лесно решението да влезе в политиката. А предложението идва от лидерите на "Продължаваме промяната", които дори били на посещение в село Татарево.

Млади представители в 47-ия парламент ще има и от ГЕРБ-СДС. Като уволнената от министъра на икономиката Кирил Петков - Десислава Трифонова, която беше директор на Агенцията по инвестиции.

Обяснението бе, че за 6 месеца не е привлякла нито една чуждестранна инвестиция.

"И не мога да разбера откъде идва този реваншизъм. Всички работещи хора трябва да ни махнат ли?! Защото някой друг ни е назначил ли, дори да не сме членове на политически партии", посочи тя.

Тогава Трифонова заяви, че няма обяснение за нейното уволнение, и че е безпартийна. Сега тя става депутат от ГЕРБ-СДС.

На депутатската банка ще седне и 30-годишната Славена Точева от Варна, чийто политически опит се крепи на предишните два парламента, които бяха с кратък живот.

От четвърта в листата Точева стана втора, след като успя да измести бившия здравен министър Костадин Ангелов.

Този път доайенът на последните два парламента няма да бъде депутат и няма да открие първото заседание на 47-ия парламент.

Мика Зайкова е получила мажоритарното одобрение от едва 334 гласоподаватели в Смолян, където "Има такъв народ" получи два пъти по-малко гласове от предишните избори през юли.

Най-вероятно първото заседание този път ще бъде открито от Хасан Адемов от ДПС, който се очертава да бъде най-възрастният депутат.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Искам и Хомлесчето депутат! Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
Габи
преди 2 години
Чалга, рап тирания. Жалки българи, толкова ли сме елементарни и бездушни?Какво възпитават и пускат в реалният живот десетките университети?Къде е умната и будна младеж?Такава манипулация на гласове не се е виждало. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 2
то4ния
преди 2 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ ЩЕ БАДЕ ХАЗАРТНО !!!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар