Петков и Василев са първи във Варна, БСП-София: Резултатите от вота са катастрофални

"Продължаваме промяната" е следвана непосредствено от ГЕРБ-СДС

16.11.2021 | 12:13 Редактор: Жаклина Иванова
Петков и Василев са първи във Варна, БСП-София: Резултатите от вота са катастрофални

Окончателните данни от Трети Варненски избирателен многомандатен район сочат избирателна активност 39,65%. В кандидатпрезидентската надпревара първи е Румен Радев с 50,88%, втори е проф. Анастас Герджиков - с 26,77%, трети е Костадин Костадинов с 5,61%, следван от Лозан Панов и Мустафа Карадайъ.

В парламентарния вот първи са "Продължаваме промяната" с 28,59 %, следвани от ГЕРБ-СДС, трети са "Има такъв народ". Четвърти са БСП, следвани от "Възраждане" и "Демократична България", предаде БНР.

Изпълнителното бюро на БСП-София пък оценява получените резултати на партията на предсрочните парламентарни избори на 14 ноември като катастрофални.

"В момента реално е заплашено бъдещото съществуване на партията, тъй като тя се превръща в ненужна политическа сила. Необходими са радикални реформи и кардинални промени, които да оздравят БСП, да определят бъдещето на левите, социалистическите идеи у нас. Това е жизненоважно както за БСП, така и за България", се уточнява в изявлението им.

"Румен Радев и Илияна Йотова доказаха, че са достойните президент и вицепрезидент, че са истински държавници, които се вълнуват и съпреживяват грижите и неволите на българските граждани. Ето защо на 21 ноември е нужна пълна мобилизация, за да гарантираме, че Румен Радев и Илияна Йотова ще продължат успешно своята мисия", заявяват от БСП-София.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години