Асен Василев: Видяхме граждани, които ги е страх да говорят с нас

Той заяви, че който гласува за "Продължаваме промяната", подкрепя Кирил Петков като премиер

12.11.2021 | 18:50 Редактор: Теодора Патронова

Предизборната кампанията свършва след няколко часа. Социолозите са предпазливи за всичко, което ще се случи в неделя. Голямата битка се очертава за второто място. Как изглеждат нещата пред погледа на Асен Василев?

"Доколкото разбирам, ЦИК си охраняват техните машини, само там е сложен софтуерът. Това ще са машините, които най-вероятно ще отидат по страната, така че не очаквам никакви проблеми с вота", коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев в предаването "Директно". 

По думите му това е опит хората да се разколебаят да отидат да гласуват. 

"Не сме съгласни да бъдем в коалиция с ГЕРБ. Това сме го заявявали нееднократно. Особено след като ходихме из страната и видяхме нивото на принуда и страх, които гражданите имат, че ще бъдат уволнени, ако даже излязат на площада да си говорят с нас, или друга политически сила, която не се казва ГЕРБ. Това, което видяхме - Делян Пеевски, който е в списъка "Магнитски" да се среща с кметове на ГЕРБ. Това е среден пръст към българския избирател", заяви Василев пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че вижда като естествен партньор "Демократична България", формацията на Манолова и сподели, че остават отворени за разговори с БСП и "Има такъв народ". 

"Има един компромис, който ние не сме готови да направим. Компромисът, който е свързан с това да се спрат кражбите и всички, които са виновни за тези кражби, да бъдат наказани. Извън този компромис - ние сме готови да разговаряме по абсолютно всички теми", каза още Василев.

Той смята, че е обида към избирателите партиите да предлагат премиер след изборите. 

"Хората трябва да знаят за какво гласуват в неделя. Ако гласуват за "Продължаваме промяната", те гласуват за Кирил Петков като премиер, с ясен екип, който ние сме показали", обърна внимание съпредседателят на партията. 

Очаквайте видео с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 1
Подкрепям ви!
преди 2 години
Бутайте, момчета, с вас сме на 14-ти! Сигнализирай за неуместен коментар