Обещаха да изплатят извънредния труд на загиналия пилот Терзиев

Вдовицата му заведе иск за близо 70 хил. лв. заради 3000 часа извънредни дежурства

05.11.2021 | 11:56 Редактор: Здравко Черкезов
Обещаха да изплатят извънредния труд на загиналия пилот Терзиев

Парите за извънреден труд на подполковник Валентин Терзиев ще бъдат изплатени, съобщи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Подполковник Терзиев загина на 9 юни при изпълнение на тренировъчен полет за стрелба по въздушна цел в нощни условия край Шабла.

Жената на пилота – Димитрина Попова, заведе дело от името на сина му за неизплатени суми. Искът е за близо 70 хил. лв. заради 3000 часа извънредни дежурства и според Попова това се случва на абсолютно всички пилоти, които носят бойните дежурства, когато напускат системата.

Началникът на отбраната адм. Емил Евтимов каза, че "всичко, което се полага на подполковник Терзиев, ще бъде изплатено, съгласно нормативната ни база". И не отрече, че това е казус за другите военни, предаде БНР.

"Когато има ограничен брой пилоти, които са достигнали до такава натренираност да носят бойни дежурства, естествено е, че ограниченият кръг прави невъзможно компенсирането на извънредния труд във времето и се натрупват по този начин доста компенсации. Нормативната ни база не позволява в момента финансови компенсации за военнослужещи. Затова се трупат компенсации във времето", обясни адм. Евтимов.

Снимка: БГНЕС (архив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 2 години