Рашков: През банка на Борисов са преминали пари за "Хемус"! Бойко го заплаши със съд

Нов задочен спор и нападки между министъра на вътрешните работи и бившия премиер

04.11.2021 | 13:56 Редактор: Искра Ангелова

Нов задочен спор и нападки между министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и бившия премиер Бойко Борисов, и заплаха за завеждане на дело за клевета. Този път "ябълката на раздора" беше акция срещу купуване на гласове в Симеоновград и друга акция с арести заради злоупотреби при строителството на магистрала "Хемус".

Засега от строителните фирми са задържани 10 души, но не и техните собственици. Вътрешният министър се прицели именно в тях. Причината е, че тези фирми са били неизвестни, но са участвали в строителството на магистралата.

10 дни преди вота МВР работи по друга линия - купуването на гласове. Няколко десетки хиляди левове, злато и списъци с имена са доказателства, които са събрани от полицията по темата. Задържани са няколко души, включително кметове и техните семейства.

Според Бойко Рашков партията, за която са купувани гласове, е ГЕРБ. От централата на Борисов дадоха брифинг, за да опровергаят думите на Рашков.

Съпругът и синът на кметицата на Симеоновград са задържани заради готвена организация за плащане на гласоподаватели във връзка с изборите на 14 ноември, обявиха от МВР.

"Открити са връзки на този човек с други лица ангажирани с плащане на гласоподаватели за предстоящите избори. Политическата партия ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите и желае на базата на престъпления, които се извършват преди изборите, да влезе отново във властта, което е позорно за една политическа партия", отсече Рашков.

"У тях нищо не е намерено, нито списъци нито пари, единствено са намерили 100 лева в джоба на мъжа й. Рашков обвини Борисов за задкулисие и парични потоци, преминавали през конкретна банка.

"Тези средства са преминали през една банка, собственост на Борисов. И с този собственик на тази банка Борисов преди години е имал общи фирми", коментира Рашков.

"Рашков, ако днес не ми кажеш коя е банката моя собственост, за да отида да си седна там на мястото, утре завеждам дело за клевета срещу теб", категоричен е Борисов.

Вътрешният министър коментира и темата с автомагистрала "Хемус" и авансово платените милиони без обществена поръчка. Според Рашков след акциите на ГДБОП в няколко строителни компании е станало ясно, че част от парите са изнесени в чужбина.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 0
ПИМ
преди 2 години
Рашков е луд за връзване. Нищо от това, което е казал не е потвърдено! Сигнализирай за неуместен коментар
4
5 rate up comment rate down comment 3
Обрешков
преди 2 години
Рашкови бомби-фишеци.Тоя е , като талибан на стрелбище.Стреля на поразия,но не в мишената, а във въздуха.Сдухан остарял болшевик с 19 луксозни имота. Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 4
Алеков
преди 2 години
В държавата има стотици структури на пп-герб.След доклада на Б.Рашков за започналите проверки,ще се окаже,че феодалите по места лапали големи общ. поръчки,милионите "спестени" от тях,ги карат да гласуват за Борисов и партията му.Това като проценти са 15%, от купени бюлетини 5%,стана общо 20 процента.А тази партия е "първа" в класацията за 14.т.м. Значи,само 4-5% от българите, са мотивирани да гласуват за бившите управляващи. Сигнализирай за неуместен коментар
2
8 rate up comment rate down comment 2
Васил
преди 2 години
Ей сега настъпи мотиката Рашков!Ще има съд до дупка ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 8
браво
преди 2 години
Давай Рашков!Така са печелили изборите!Съд и затвор! Сигнализирай за неуместен коментар