Радев увери: Ще отстояваме интереса на българите в Северна Македония

"Заставаме решително зад вас в борбата ви за равноправие", каза още Радев

27.10.2021 | 11:44 Редактор: Теодора Патронова
Радев увери: Ще отстояваме интереса на българите в Северна Македония

България застава решително зад вас в борбата ви за равноправие редом с другите части от народи в Република Северна Македония. Това каза президентът Румен Радев, който прие на "Дондуков" 2 представители на организации на българите в Република Северна Македония. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Делегацията на българската общност в РСМ включва представители на партия "Граждански демократичен съюз" /ГДС/ и на сдруженията КЦ "Иван Михайлов" - Битоля, "Трибуна" - Прилеп, "Македонско-Българско приятелство" - Скопие, "Коридор 8" - Скопие, "Интеракция" - Охрид, "Единство" - Кочани.

"Можете да бъдете сигурни, че ние ще отстояваме при всички положения вашия интерес, той ще бъде водещ, както е било и досега", посочи президентът Радев. Той каза, че България е в процес на формулиране на нова политика спрямо РСМ, съобщи БТА.

"Ние сме онази част от гражданите на РСМ, които най-силно желаят европейското бъдеще на нашата страна, но това не може да стане за сметка на националния интерес на българския народ и особено на онази част от него, която живее в РСМ", каза Петър Колев от ГДС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години
Този не спря да се излага Сигнализирай за неуместен коментар