Кацаров: Поклон пред онези, които борейки се за пациентите си, станаха жертва на Ковид-19

Здравният министър поздрави медиците за професионалния им празник

19.10.2021 | 11:35 Редактор: Елеонора Танева
Кацаров: Поклон пред онези, които борейки се за пациентите си, станаха жертва на Ковид-19

Всяка професия има своите хубави страни, но няма нищо по-велико от това да си лекар. Имаме късмета и щастието да познаваме уникалното чувство, което изпитваш, когато спасяваш човешки живот, когато можеш да облекчиш болката на страдащия. Няма друга професия или занятие, които да въплъщават в себе си до такава степен човеколюбието и състраданието. Това написа здравният министър Стойчо Кацаров в поздравителния си адрес по повод професионалния празник на българския лекар – денят на Свети Иван Рилски Чудотворец.

Той подчертава, че в дните на пандемията повече от всякога обществото ни се нуждае от лекарската грижа, всеотдайност и отговорност.

"Днес е ден, в който всички ние изразяваме нашата почит и дълбока признателност към лекаря. Днес е ден, в който трябва да почетем онези, които, борейки се за живота на пациентите си, сами станаха жертва на коварната болест. Поклон и мир на душите им!", написа министър Кацаров.

Здравният министър изрази увереност, че скоро ще преодолеем пандемията, в която лекарите са доказали, че заслужават респекта и уважението на всички.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК