Балотаж между Радев и Герджиков, енигмата на изборите идвала от ДБ

Гарелов: ДПС и "Демократична България" може да усложнят обстановката

17.10.2021 | 15:33 Редактор: Тодор Петров

Журналистът Иван Гарелов призна в предаването "Опорни хора", че е останал разочарован от практиката да се предоставя еднакво време на политическите лидери в предизборната кампания.

"Какво му е демократичното един, който представлява голяма партия или е бил президент досега, да бъде 40 секунди, колкото има някой... Не може да вкараш всичките да правят дебат задължително и да им мериш секундите. Ако журналистът не го прави баланса - аут", посочи той.

Гарелов е на мнение, че цялата кампания е усложнена и дори объркана заради изборите 2 в 1.

"Радев, Герджиков и Панов са тримата кандидати, представени от сериозни политически сили. Другите знаят много добре, че няма да постигнат нищо. Единствено може малко реклама и да дръпнат самите им партии да влязат в парламента. Действащият президент не може да спечели на първи тур", заяви журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че балотажът ще бъде между Румен Радев и Анастас Герджиков. Гарелов отбеляза, че Радев има чувствително предимство, но имало два фактора, които може да усложнят обстановката.

"ДПС по какъв начин смята да участва? Защо трябва да подкрепят Герджиков на балотаж? Много хора си задават въпроса, който и президентът си зададе - какво точно искаше (бел. ред. Мустафа Карадайъ на Реджеп Ердоган) да каже там. ДПС реши да промени своята линия предварително, това беше използвано само като допълнителен повод", обясни Гарелов.

В ДПС са майстори в изработване на капани, които може да злепоставят някого и да предизвикат напрежение, смята гостът на Ганиела Ангелова.

"Енигмата около резултата от президентските избори идва от "Демократична България". Какво ще прави ДБ на втория тур? Герджиков се явява, всеки знае, че е от ГЕРБ. Пак няма да му стигнат. Ще тръгне ли Христо Иванов изведнъж да гласува заедно с Доган и ГЕРБ. Логиката, че те сега участват с кандидат, който отнема от гласовете на президента Радев, води нататък. Това разкрачено положението, в което се намира ДБ, може да изиграе лоша шега", коментира Гарелов.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
Карадайъ добре знае,
преди 3 месеца
Всички знаят, че между турците има честни хора, които подкрепят европейският път на България, но понеже ДПС е дс-творение, издига кандидат-президент, за да не могат турските демократи да гласуват за проф. Герджиков, с надеждата че няма да има балотаж и Радев направо да спечели изборите. Иначе, Радев инсценира конфликт с въпроса към Карадайъ: Коя е твоята родина?, за да заблудят избирателите. Сигнализирай за неуместен коментар