Радев даде старт на кампанията с поход от хижа "Алеко" до Черни връх

Походът към по-справедлива България започва от тук, заяви президентът

17.10.2021 | 10:53 Редактор: Здравко Черкезов

Кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова откриха предизборната си кампания от хижа Алеко на Витоша, като отбелязаха два аспекта за това решение – защита на българската природа и политика за справяне с бедността и неравенствата.

"Походът към по-справедлива България започва от тук", заяви Радев преди да поведе участниците в изкачването към Черни връх.

"Избрахме това място, защото Щастливецът е от онези българи, които повече от век вдъхновяват с родолюбие, талант и дързост – гражданин на света и патриот. Алеко – народопсихолог и в същото време адвокат на верните, любител на природата и ценител на красотата.

Всички знаем тъжната история как именно Алеко стана жертва на своя герой и затова ние, неговите потомци е време да надрастем слабостите на неговия герой. Време е да поемем към върха – там, където Щастливецът намираше щастието. Българската планина освен красива е и избор на вдъхновение и урок по родолюбие. Изкачването, редом с изпитанията, сплотява, гради характер, калява волята и зарежда с вяра", каза още държавният глава.

Илияна Йотова съобщи, че днес с Радев посвещават своята кампания на българската природа, защото не искат повече бетонни хватки.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
БРАВО
преди 2 години
Болниците пълни, хората измират по улиците,всички цени растат, зима иде, Той наш велик президент отишал на разходка. Браво Браво Сигнализирай за неуместен коментар