Мика Зайкова отива на поредните избори с надежда, но и с разочарование

Тя е категорична, че е успяла да съхрани бунтаря в себе си

13.10.2021 | 14:02 Редактор: Здравко Черкезов

Мика Зайкова отново е кандидат-депутат от листите на "Има такъв народ". Тя беше най-колоритният депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание и изгони скуката от залата с чувство за хумор и човечност. 

Разочарована ли е от политиката и успяла ли е да съхрани бунтаря в себе си?

"Отивам с надежда, защото трябва да направим правителство. Виждате, че се задават кризи – Ковид, икономическа криза, социална криза. Виждате какво става с тока, с водата…", посочи Зайкова. 

Доайенът в два парламента каза, че не се чувства политик и не крие разочарованието си. 

"Политиката, за съжаление, би трябвало да бъде нещо добро, ама в България е малко мръсничко и затова предпочитам да ме считат за експерт. Имаше моменти, в които ми беше много неприятно, защото, макар че съм била в синдикат и в синдикатите сме по-войнствени, обичам добрия тон", сподели бившият депутат от групата на "Има такъв народ".

Най-големият ѝ критик е нейният син, който живее в САЩ и е наблюдавал работата ѝ в парламента. Тя е категорична, че е успяла да съхрани бунтаря в себе си. На същото мнение са и колегите ѝ синдикалисти.

"Винаги си е била бунтар! Тя винаги си е била такава и се надявам, че ще бъде решаващ глас и в следващото НС", сподели Иван Костадинов.

"Като характер – весела, доста колоритна беше!", изтъкна Тодор Иванов.

Мика Зайкова признава, че чувството ѝ за хумор невинаги я е спасявало от безсмисления диалог, който се е водел в парламента. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК