Хубавото време си отиде: Ще бъде дъждовно, студено и ветровито 

Максималните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса

08.10.2021 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури за днешния ден са от 9 до 14 градуса. През целия ден ще бъде облачно и дъждовно. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток, със скорости до 25 км/ч, по планините - умерен.

Постепенно ще се захлажда. Максималните температури в населените места ще бъдат от 11 до 16 градуса. По най-високите планински върхове ще превалява мокър сняг, а показанията на термометрите над 2200 м ще бъдат до 2,5 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи. Максималните температури на въздуха ще бъдат 16-17 градуса. Морската вода е с температура от 20 градуса по северното крайбрежие, до 21 градуса по южното.

Днес ще се установи дъждовно време с по-интензивни валежи в Западна България. По планинските върхове дъждът ще преминава временно в сняг. В събота и неделя над цялата страна ще вали, като интензивни ще бъдат валежите по Черноморието, в Добруджа и над западните райони. 

В понеделник и във вторник ще се задържи облачно, като в понеделник ще превалява слабо по Черноморието. Във вторник валежи се очакват в южните райони, по-интензивно в Родопите.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК