Институтът по пътна безопасност с гневно писмо към Янев заради катастрофите

Експертите питат колко души трябва да загинат, за да бъдат взети мерки

05.10.2021 | 09:15 Редактор: Теодора Патронова
Институтът по пътна безопасност с гневно писмо към Янев заради катастрофите

Експертите на Института за пътна безопасност уведомяваха през последните 4 месеца премиера Янев с множество сигнали и доклади за трагичното състояние на транспортната система.

Предлагаме конкретни решения и настояваме за експертни срещи между държавните институции и независимите експерти от Института за пътна безопасност. Но до този момент реакция от страна на служебния министър-председател няма, се казва в отвореното им писмо.

Институтът по пътна безопасност напомня на Янев, че носи политическата и човешката отговорност за състоянието на пътната безопасност в България. От началото на месец май поддръжката по магистралите и първокласните пътища е преустановена, констатирани са стотици дефицити на безопасност, а реакция от негова страна отново няма, посочват те.

В позицията им се казва още: Опитите на служебния кабинет да прехвърлят отговорността на предишното правителство, което замиташе проблемите на пътната безопасност и симулираше дейности, ги превръща в същите имитатори. Пожарникарските ви реакции, само след протестни действия, водят до настъпването на още по-голям транспортен хаос.

Експертите на Института за пътна безопасност канят премиера Янев на публична среща, на която да предоставят решенията на замитаните с десетки години проблеми.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Илиев
преди 2 години
Празните чутури които сядат зад волана,глезотиите на моруците които дават джиповете на своите сополанковци за да се фукат пред гаджетата си,всичко това е причината да се избиват като улични кучета по кръстовищата и пътищата на България! Сигнализирай за неуместен коментар