Граждани поискаха спиране на ваксинацията и разследване от прокуратурата

Няма да има задължителна ваксинация за преподаватели и студенти в Медицинския университет

27.09.2021 | 14:17 Редактор: Елеонора Танева

Протестиращи срещу ваксините се опитаха да входират исканията си в Изпълнителната агенция по лекарства, но първоначално са били спрени от охраната. При втория си опит антиваксърите са успели да постигнат целта си.

Хора от неправителствени организации са подготвили и листовки с 20 въпроса. Питат дали всички ваксини за Ковид-19 са тествани върху животни, обратими ли са уврежданията от ваксините. 

Протестиращите поискаха да се прекрати използването на ваксини и прокуратурата да започне разследване върху всеки, който поставя ваксини.

Междувременно ректорът на Медицинския университет Лъчезар Трайков заяви, че няма да изискват задължителна ваксинация от страна на преподавателите и студентите във висшето учебно заведение.

"Който иска да се ваксинира - организираме ваксиниране безплатно. Който иска да се изследва с PCR и антигенни тестове, може да го направи. В Медицинския факултет имаме не по-малко от 85% преболедували и ваксинирани", уточни акад. Лъчезар Трайков.

Главният държавен здравен инспектор Доц. Ангел Кунчев добави, че има вероятност Европейската комисия да реши да удължи валидността на ваксинационния сертификат, който до момента е 12 месеца, тъй като се смята, че след поставяне на ваксината имунитетът трае толкова.

Вижте повече в репортажа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Te ne sa antivaksari
преди 2 години
ni,maski,testove i t.n. e nei-goliamoto prestaplenie nad xora ot kakto sviat svetuva. Сигнализирай за неуместен коментар