Хората от Айтос са непреклонни: Искат незабавни мерки и изграждане на обходен път

Стотици сведоха глава в памет на 32-годишния Нури и двете му деца

19.09.2021 | 19:32 Редактор: Тодор Петров

Втори пореден ден жителите на Айтос излязоха на протест с искане за незабавни мерки срещу честите пътни инциденти с камиони в града. И днес се стигна до блокада на пътя, а в протеста се включиха близки на загиналите при тежката катастрофа баща и двете му деца.

Стотици сведоха глава в минута мълчание в памет на 32-годишния Нури и двете му деца на 6 и 9 години, които загинаха при зверската катастрофа в понеделник. Близки на почерненото семейство от руенското село Речица днес отново бяха на мястото на трагедията:  

"Онези горе в парламента да спрат да се карат помежду си. Не знам какво толкова не могат да разделят. Незабавно да вземат мерки", настоя брат на загиналия Нури - Хамди Джелил.

"Няма да спра да викам, да скачам, да запазвам нашите деца, докато това не се вземе в ръце. Това искам и за Айтос, и за България – да вземат мерки и децата да играят спокойно по детските площадки", каза протестиращата Красимира Митева.

За днешната демонстрация нямаше издадено разрешение, затова хората спонтанно решиха да блокират трафика, пресичайки непрекъснато една от пешеходните пътеки на пътя, който поема целия трафик от айтоския проход. До момента няма и официален отговор на запитванията относно изграждането на дългоочаквания северен обход на Айтос. 

Продължава събирането на подписи за незабавно извеждане на тежкия трафик от Айтос. Изпратени са писма до Пътната агенция и ДАИ, но до момента няма отговор.

Водачът на камиона, който предизвика тежката катастрофа в понеделник, вече се възстановява в болницата в Бургас. Той е претърпял няколко операции, но състоянието му е стабилно. 17-годишният ученик, който също пострада при катастрофата, остава в тежко състояние.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК