Напрежението в Айтос ескалира, над 1000 души се събраха на протеста

Хората са категорични, че този път държавата трябва да ги чуе и да вземе адекватни мерки

18.09.2021 | 18:32 Редактор: Жаклина Иванова

Над 1000 души се събраха днес на протест в Айтос с искане да се предприемат спешни мерки за изграждане на нов обходен път, който да изведе тежкия трафик извън града. Хората са категорични, че този път държавата трябва да ги чуе и да вземе адекватни мерки, за да няма повече жертви и почернени семейства. Стигна се и до напрежение, след като протестиращите пробиха полицейския кордон.

Напрежението в града ескалира след като в понеделник ТИР помете лек автомобил на пътя и уби на място 33-годишният Нури Хюсеин и двете му деца. Сред протестиращите днес бяха и близки на почерненото семейство от село Речица.

"Трябва да се вземат някакви мерки за тези камиони. Не може така", призова лелята на починалия Нури Хюсеин Зейнеб Хюсеин.

"Никой не може да ги върне обратно обаче. Искаме смъртна присъда за шофьора", каза бащата на починалия Нури Хюсеин Джедил Хюсеин.

Блокадата на пътя продължи над два часа, а айтозлии се канят утре отново да излязат на пътя, за да изразят недоволството си. За последните 10 години тежките инциденти с камиони в Айтос са повече от 25.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК