За ИБГНИ и ДБ "Продължаваме промяната" е партньор, а не опонент

От ИТН и ДПС все още не са коментирали новия политически проект

19.09.2021 | 18:45 Редактор: Тодор Петров

Партньор, а не опонент. Така част от партиите в 46-ия парламент определиха новия проект на Кирил Петков и Асен Василев - "Продължаваме промяната".  

"С този проект мнозинството на промяната определено ще стане по-силно и по-устойчиво. Днес със задоволство разбираме, че протегната ръка е потвърдена от новия проект. Разговори не са водени", заяви лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме" Мая Манолова.

От "Демократична България" също са склонни да водят разговори с новия политически играч.

"Ние имаме нужда и от партньори в следващото Народно събрание. Виждаме в тях такъв потенциален партньор. Тяхната заявка е, че ще търсят подкрепа по-скоро вляво от центъра", заяви Борислав Сандов от ДБ.

От БСП не се страхуват от появата на нов политически играч, но не одобриха опитите за разцепление на левицата.

"Виждаме, че новата формация идва с интересни и хубави заявки, продължаване на променя. Но пиратстването на партии не се вписва в тази тенденция. Кирил Петков си призна, че е водил разговори с "Екогласност". Защо някой ще отиде, за да го дърпа от нашето политическо пространство", каза Александър Симов от БСП.

Търсенето на партия мандатоносител от страна на двамата бивши министри беше разкритикувано и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов при вчерашното му посещение в Провадия. 

"Сега купуват партии, после ще купуват депутати", смята той.

На този етап от ИТН и ДПС не са коментирали новия политически проект.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК