Петков и Василев влизат в битката като водачи на листи, търсят възможност за коалиция?

Те посочиха, че няма да представят свой кандидат за президент, а ще изразят подкрепа към настоящия държавен глава

19.09.2021 | 14:23 Редактор: Жаклина Иванова

Официално Кирил Петков и Асен Василев влизат в битката за 47-ия парламент и като водачи на листи от новия си проект "Продължаваме промяната". Двамата подчертаха, че държат водачите на листи от тяхната формация да бъдат водачи там, откъдето са. Това означава автоматично, че най-вероятно Асен Василев ще бъде водач от листата в Хасково, а Кирил Петков от Пловдив и София.

Двамата представиха екипа си, който е от млади хора, които те сами са обучавали на курсове.

Двамата бивши министри ще търся коалиция, за която ще започнат разговори още следващите дни, със седем или осен партии. Кои са те, не уточниха, но изключиха да водят разговори с ГЕРБ, именно заради ревизията, която направиха като служебни министри. Не конкретизираха партиите, с които ще водят разговори, но посочиха имена на депутати, с които биха разговаряли, които според тях отговарят на техните идеологии. Част от тях са Крум Зарков от БСП и Мика Зайкова от ИТН.

Въпреки че двамата отрекоха да бъдат проект на Румен Радев, заявиха, че няма да представят свой кандидат за президент, а ще изразят подкрепа към настоящия държавен глава на президентските избори.

Вижте повече по темата в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
пфф
преди 2 години
най-големите смехурковци....единия ходи да си показва дипломата напред-назад като петокласник Сигнализирай за неуместен коментар