"Продължаваме промяната" - Петков и Василев влизат в парламентарната битка с нов проект

Те посочиха, че са готови за коалиции с други политически сили след изборите

19.09.2021 | 13:49 Редактор: Жаклина Иванова

Бившите министри в служебното правителство - Кирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната". Възпитаниците на "Харвард" изложиха четири основни цели за промяната, която продължават - спиране на корупцията, привличане на инвестиции, по-добро образование и толериране на малкия и средния бизнес.

"Без да пипаме данъците, ако просто съберем, сложим контролните механизми, така че парите да се харчат с грижа и спрем течовете - всичко това може да се случи", категоричен е Асен Василев.

На изборите те ще се явят с млад екип, в който влизат инжeнери, икономисти и хора, които са били част от екипите им в служебния кабинет. Критериите са да бъдат с добра кариера преди да влязат в политиката, да не са били обект на скандали и да бъдат почтени и независими.

"Да не са били в повече от една партия, защото не вярваме на хора, които скачат от партия в партия", изтъкна Кирил Петков.

Готови са за коалиции с други политически сили след изборите.

"Ще се явим сами с партия с наши листи, но бихме се радвали да говорим с партии, които споделят наши принципи, за да имаме управление", добави още той.

"Ние протегнахме ръка, ще видим кой ще се отзове", уточни Василев.

Ръка двамата бивши министри са готови да протегнат ръце и към отделни депутати.

"В ИТН имах ползотворна работа с техни депутати, за съжаление, не цялостно. Всеки отговаря за себе си. Видях не един и двама души, с които с удоволствие бих разговарял. Има хора, които представляват нашите принципи, които бяха отляво. Например Крум Зарков. Много го харесвам като човек", каза още Петков.

"Депутатите не са функция на партиите. Всеки депутат има глава на раменете си и всеки е способен да вземе решение. Всеки е дал клетва да вземе решение за България, не за партията", изтъкна Василев.

Изискванията към кандидат-членовете ще бъдат прости.

"Да не искат пари и да не искат места в листите", посочи още той.

До момента двамата не са разговаряли с партии и отрекоха да са правили опити за привличане на членове от други политически сили. Заявиха, че нямат влияние от Америка и не са проект на "Дондуков" 2.

"Това не е президентска партия. Не е!", подчерта Петков.

Екипът си Кирил Петков и Асен Василев сформирали от хора, които са посещавали техни курсове. Двамата са обучили над 680 души.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК