Петков и Василев: Радев не стои зад политическия проект, имаме ясни цели

"Безброй партии ни се обадиха и предложиха да станат мандатоносители", посочи Асен Василев

19.09.2021 | 12:07 Редактор: Жаклина Иванова
Петков и Василев: Радев не стои зад политическия проект, имаме ясни цели

"Продължаваме промяната. В последните 4 месеца ние я започнахме и имахме много конкретни и ясни цели – да спрем корупцията и кражбата, да освободим малкия и среден бизнес, да привлечем високотехнологични инвестиции. Искаме тези 4 месеца да ги продължим в следващите 4 години", каза Кирил Петков при представянето на политическия проект "Продължаваме промяната".

Асен Василев започна изказването си с думите, че данъците у нас няма нужда да се пипат – нито нагоре, нито надолу.

"Имаме достатъчно постъпление да имаме нормално образование, нормално здравеопазването и да си направим инфраструктурата. Проблемът е, че няма контрол на изразходването на парите. Ние плащаме тройно и четворно за прости неща", отбеляза Василев.

Според него, ако се оправи средата и се изчисти държавата, ще може да се гордеем.

"Ако просто съберем, това, което държавата трябва да се събере, сложим контролни механизми и спрем течовете – всичко това може да се случи", заяви още Василев.

"Безброй партии ни се обадиха и предложиха да станат мандатоносители, партия МИР не е от тях", добави той и прогнозира, ще следващото правителство на България ще бъде коалиционно.

"Този проект е консултиран с мен и с Кирил, и с никой друг", коментира Асен Василев в отговор на въпрос за участието на президента Румен Радев в новия проект. Кирил Петков уточни, че това не е президентска партия.

При представянето на хората, които влизат заедно с Петков и Василев в новия политически формат, стана ясно, че те са от екипа на Министерството на икономиката.

Като условие за тези, които двамата бивши служебни министри имат към присъединяващите се към тях, Петков изброи: "Да имат добра кариера извън политиката, не са били в повече от една партия преди нас, да нямат скандали".

"Всеки един ще подпише договор за почтеност, че нямат скрити пари", заяви още той, цитиран от БГНЕС.

Един от представителите на "Продължаваме промяната" е Деница Симеонова, магистър инженер, която в последните 5 години работи за развитието на предприемаческата среда в България. В момента е социален предприемач.

Яна Балникова е от екипа на Министерство на икономиката. Калина Константинова беше заместник-министър в министерството. Даниел Лорел, председател на Комисията по прозрачност в Министерството на икономиката.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК