Манолова със суперлативи за проекта на Петков и Василев, имали общи приоритети

Тя очаква в следващия парламент ще има правителство на промяната

19.09.2021 | 16:43 Редактор: Тодор Петров
Манолова със суперлативи за проекта на Петков и Василев, имали общи приоритети

Мнозинството на промяната в следващия парламент определено ще стане по-силно и по-устойчиво. Това заяви председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в коментар за политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев.

"Съвпадаме напълно в заявката за търсене на съгласие и общи действия на формациите на промяната, защото това е пътят за постигане на мнозинство на почтените в следващ парламент. Една такава платформа би била гаранцията, която няма да допусне обратно ГЕРБ във властта", смята тя.

"Изправи се БГ! Ние идваме!" призовахме Кирил Петков и Асен Василев и ДБ за общи действия за постигане на съгласие и обединение, което да гарантира, че в следващия парламент ще има правителство на промяната и днес със задоволство разбираме че протегнатата ръка за общи действия е потвърдена от новия проект", коментира още Манолова. 

Тя уточни, че разговори до момента не са водени за това какъв да бъде форматът на взаимодействието, предаде БТА.

Манолова отбеляза, че сред приоритетите, които днес са заявени от новия проект, има съвпадение с приоритетите на "Изправи се БГ! Ние идваме!". И наша основна задача и мисия е борбата с корупцията, подкрепата за малкия и средния бизнес, и ние настояваме за здравеопазване без доплащане, даде пример тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК